Centra in Nederland

Rigdzin Dzogchen Ling


Rigdzin Dzogchen Ling is een Dharma centrum in de tibetaans boeddhistische Nyingma traditie.
(Dudjom Tersar en Longchen Nyingthig), geleid door Rigdzin Namkha Gyatso Rinpoche afkomstig uit Kham, Tibet.
Voor meer info: Dzogchen-ling.org

Dzogchen Community Nederland


De Stichting Dzogchen Nederland maakt deel uit van de Internationale Dzogchen Community, die bestaat uit studenten van de Tibetaanse Dzogchen leraar Chögyal Namkhai Norbu.
Voor meer info: Dzogchen Community

Maitreya Instituut


Het Maitreya Instituut is een Tibetaans boeddhistisch onderwijscentrum (‘Dharmacentrum’) met vestigingen in Amsterdam en Emst (bij Epe).
Voor meer info: Maitreya Instituut

Nyingma Centrum


Het Nyingma Centrum is geïnspireerd door de visie van Tarthang Tulku. Opgericht in 1984 als onderdeel van Tibetan Nyingma Meditation Center. Sinds 1991 is het centrum gehuisvest aan een rustige gracht in Amsterdam, met aan de achterzijde een prachtige, stille daktuin.
Voor meer info: Nyingma cetrum

Stichting Rigpa Nederland


Rigpa is het voertuig dat door Sogyal Rinpoche werd ontwikkeld om het onderricht van de Boeddha in het Westen te dienen.
Voor meer info: Rigpa

Bun


De Boeddhistische Unie Nederland (BUN) is een samenwerkingsverband van de meeste grotere boeddhistische groeperingen en organisaties in Neder-land. In de BUN zijn de verschillende boeddhistische tradities vertegen-woordigd: Theravada, Mahayana en Vajrayana. De BUN wil een platform zijn voor alle stromingen.
Voor meer info: Bun

Kadam Chöling


Kadam Chöling is een organisatie die is verbonden met de Tibetaanse leraar Dagpo Lama Rinpochee. De organisatie zet zich in om de boeddhistische Mahayana traditie zoals die bewaard is gebleven in Tibet uit te dragen. De naam Kadam Chöling wil zeggen ‘plaats waar het onderricht van de oude en nieuwe Kadampa (nu Gelugpa genoemd) wordt behouden en ontwikkeld’. Sinds 1992 geeft Dagpo Rinpochee (1932) les in Nederland.
Voor meer info: http://www.kadamcholing.nl

 


Sonam Choedup


Sonam Choedup werd op 6 juli 1972 geboren in Washi, een dorpje in Kham in Oost-Tibet als de op twee na jongste van elf kinderen. Toen hij negen jaar oud was ging zijn moeder voor het eerst met hem en een van zijn zusjes naar het nabijgelegen Trulong Klooster. Voor meer info: Tulkusonam

Naropa Instituut


De Stichting Kagyu Rintchen Gyamtso Ling in Baarn is een zusterorganisatie van het Tibetaans Instituut in Schoten, België. Onze Stichting werd in 1991 opgericht met als doel:het boeddhisme in haar traditionele vorm kenbaar te maken aan het Nederlandse en Europese publiek;het bewaren van de filosofie, de logica, de metafysica, de kunsten, desacrale dansen en muziek, de ambachten, de geneeskunde en de astrologie van Tibet;de ontmoeting en integratie te stimuleren van traditionele Tibetaanse technieken met verschillende gedachtestromingen, sociale, therapeutische, pedagogische, artistieke en culturele inzichten en activiteiten eigen aan het Westen.

In Nederland organiseren wij daarom regelmatig voordrachten door een van de drie lama’s die aan het Tibetaans Instituut verbonden zijn.

Sinds de sluiting van Oibibio in Amsterdam, organiseert de Stichting Kagyu Rintchen Gyamtso Ling lezingenreeksen in Centrum De Roos,eveneens in Amsterdam.

Verder worden er, verspreid over het hele land,af en toe lezingen georganiseerd over boeddhistische onderwerpen en over de dialoog met andere levensbeschouwingen.
Voor meet info Klik hier

Padma Osel


Padma Osel ling betekent: Vesting van het Heldere Lotuslicht en zij zijn gevestigd in Middelburg in het hartje van Zeeland

De doelstelling van het dharma centrum is het verzorgen van Dharma en Meditatie lessen die open staan voor iedereen. Het pad van de Boeddha wordt toegankelijk gemaakt volgens de Mahayana traditie zoals deze in Tibet bewaard werd in de school van Lama Tsong Khapa. Link naar de website

Rigpa


Rigpa is het voertuig dat door Sogyal Rinpoche werd ontwikkeld om het onderricht van de Boeddha in het Westen te dienen.
In de afgelopen 30 jaar is het uitgegroeid tot een internationaal netwerk met centra en groepen in 23 landen verspreid over de hele wereld.
Het doel van Rigpa is de leer van Boeddha voor velen toegankelijk te maken. Link naar de website

Diamantweg-boeddhisme


De Karma Kagyu Linie is een van de grote boeddhistische scholen van Tibet. Het is de linie van de directe mondelinge overdracht en men hecht grote waarde aan meditatie. Door interactie met een gekwalificeerde leraar kun je er de aard van de geest direct en volledig leren ervaren